GLAVNE JEDI

Piščančja pizza s kremno omako

Ste se kdaj spraševali, kako pripraviti odlično pizzo kar doma? V nadaljevanju vam predstavljam odličen recept za pripravo testa in nadeva, ki bo navdušil prav vsakogar!

Priprava testa:

V posodo stresemo 500g moke in na sredini naredimo jamico. V jamico zdrobimo 20g kvasa, ki ga prej zmešamo z 2 žlicama mlačne vode in 1 čajno žličko sladkorja. Kvas prekrijemo z malo moke, posodo pokrijemo in pustimo vzhajati nekaj minut, da se iz kvasa naredi kvasec.

Nato v posodo dodamo 1 čajno žličko soli, 3 žlice olivnega olja ter toliko mlačne vode, da lahko zgnetemo lepo testo. Testo gnetemo približno 10 minut, nato ga oblikujemo v krog in pustimo vzhajati približno 1 uro.

Priprava nadeva:

V kozici stopimo 2 žlici masla in dodamo 2 strti česna. Pražimo približno 2 minuti, nato dodamo 2 žlici moke. Na hitro prepražimo in počasi prilivamo 200 ml mleka in 100 ml sladke smetane. Ves čas mešamo, da se ne naredijo grudice. Dodamo ščepec popra in origana, ter kuhamo 2 minuti. V kremno omako vmešamo še 50g parmezana in segrevamo, da se stopi.

1 piščančje prsi narežemo na majhne koščke in jih hrustljavo popečemo v ponvi.

Sestavljanje in peka pizze:

Testo za pizzo razdelimo na 2 dela in ju oblikujemo v krog. Položimo ju na pekač obložen s papirjem za peko in pečemo 5 minut na 200° C. Nato delno pečeno testo vzamemo iz pečice, po njem razporedimo kremno omako, dodamo koščke pečenega piščanca, narezano čebulo in nadrobljeno 200g mocarele. Pečemo še 6 minut, nato v pečici nastavimo funkcijo žara in pečemo še 2 minuti, da se sir lepo stopi in dobi zlatorjavo skorjico.

In že imamo odlično pripravljeno pizzo! Prepričani smo, da boste z njo navdušili prav vsakega gosta. Dober tek!