Hitra torta iz jagod in maskarponeja
Sestavine:
- 400 g jagod
- 250 g mascarponeja
- 250 ml sladke smetane
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 1 paket piškotov (približno 200 g)
- 100 ml mleka
Priprava:
- Jagode operemo in narežemo na četrtine. V posodi zmešamo mascarpone, sladko smetano, sladkor in vaniljev ekstrakt ter dobro premešamo.
- V drugi posodi zmešamo mleko in malo sladkorja. Piškote namočimo v mleko in jih položimo na dno posode za torto.
- Čez piškote namažemo plast mascarponejeve mešanice, nato pa plast narezanih jagod. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin.
- Torto postavimo v hladilnik in pustimo, da se ohladi vsaj nekaj ur, najbolje čez noč, da se okusi dobro prepojijo.
- Pred serviranjem lahko torto okrasimo s svežimi jagodami ali stepeno smetano.
Dober tek!