SLADICE

Hitra torta iz jagod in maskarponeja

Sestavine:

  • 400 g jagod
  • 250 g mascarponeja
  • 250 ml sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1 paket piškotov (približno 200 g)
  • 100 ml mleka

Priprava:

  1. Jagode operemo in narežemo na četrtine. V posodi zmešamo mascarpone, sladko smetano, sladkor in vaniljev ekstrakt ter dobro premešamo.
  2. V drugi posodi zmešamo mleko in malo sladkorja. Piškote namočimo v mleko in jih položimo na dno posode za torto.
  3. Čez piškote namažemo plast mascarponejeve mešanice, nato pa plast narezanih jagod. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin.
  4. Torto postavimo v hladilnik in pustimo, da se ohladi vsaj nekaj ur, najbolje čez noč, da se okusi dobro prepojijo.
  5. Pred serviranjem lahko torto okrasimo s svežimi jagodami ali stepeno smetano.

Dober tek!